Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Danny Holla
Foto: Pro Shots fullscreen

Holla: "Degradatiestress is heel anders, helemaal als je bij zo'n grote club speelt"

Geplaatst 12 apr 2018 - 17:07

Het is de meest inktzwarte periode in de loopbaan van Danny Holla. De 30-jarige middenvelder van FC Twente staat met al zijn ervaring met de voormalige grootmacht uit Enschede op punt van degraderen. Zijn ploeg heeft een mirakel nodig om nog te ontsnappen van de laatste plek in de eredivisie. Toch blijft hij hoopvol.

"Degradatiestress is heel anders", begint Danny Holla. "Je weet dat er heel veel op het spel staat. En helemaal als je bij zo’n grote club speelt. Dan komen er nog meer dingen bij. Het is logisch dat iedereen die stress voelt, die is er ook. En uiteindelijk zijn we toch diegene op het veld die het moeten ombuigen."


ADO eerste horde

Om te beginnen zaterdagavond in Den Haag tegen ADO. Daar zal FC Twente de jacht openen op concurrent Sparta, dat vier punten meer heeft. Roda JC heeft inmiddels al een marge van zes punten op Roda JC. Alleen bij een overwinning lijkt Twente nog te kunnen ontsnappen van degradatie.

Ombuigen
"Natuurlijk is de situatie heel moeilijk voor iedereen. Aan de andere kant: hoe mooi zou het zijn als we het nog weten om te buigen?", vraagt Holla zich af. "Er zijn namelijk weinig mensen die in ons geloven. Maar ik heb er nog vertrouwen in", besluit de middenvelder.


Bekijk meer over de doodstrijd van FC Twente in dit dossier.

Meer lezen over: