Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
Heracles Almelo - AZ
Foto: Pro Shots fullscreen

Heracles Almelo in eigen huis overklast door oppermachtig AZ

Geplaatst 13 apr 2018 - 22:00
Gewijzigd 14 apr 2018 - 06:20

Heracles Almelo heeft in de eredivisie een terechte nederlaag geleden. De formatie van John Stegeman was in het eigen Polman Stadion een maatje te klein voor AZ: 0-3.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en kreeg ook de eerste mogelijkheid via Gladon, die in de basis startte ten faveure van Vermeij. Na tien minuten mocht Heracles aanleggen voor een strafschop nadat Til Peterson tegen het gras werkte. Het buitenkansje was echter niet aan Kuwas besteed, want Bizot hield de rechtsbuiten van scoren af.

AZ stelt orde op zaken 

De eerste kans voor de bezoekers was even later direct raak. Svensson kon oprukken aan de rechterkant en wist Til te bereiken, die van dichtbij de 0-1 binnenschoot. AZ rook bloed en zat na een half uur op rozen toen Weghorst - na een fout van Wuytens - klaarlegde op Idrissi, die eenvoudig de 0-2 binnen kon schuiven. 

Beauty Jahanbakhsh

Vlak na rust probeerde Van Ooijen het van afstand, maar zijn inzet zeilde langs de kruising. Na een klein uur gooide Jahanbakhsh de wedstrijd definitief in het slot. De aanvaller draaide handig weg en ramde vervolgens hard de 0-3 in de bovenhoek. De bezoekers waren oppermachtig in de tweede helft en Heracles werd bij tijd en wijle zoek gespeeld. Mede dankzij Castro en door onnauwkeurigheid van AZ bleef het 'slechts bij 0-3 in Almelo.

Heracles Almelo - AZ 0-3

0-1 Til (25)

0-2 Idrissi (30)

0-3 Jahanbakhsh (59)

Arbiter: Kamphuis

Geel: Svensson, Gladon, Monteiro

Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Monteiro, Jakubiak, Van Ooijen (Duarte/64); Kuwas (Navratil/76), Gladon, Peterson (Darri/64).

AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens (Hatzidiakos/58), Ouwejan; Midtsjø, Koopmeijners, Til; Jahanbakhsh (Seuntjens/82), Weghorst, Idrissi (Bel Hassani/87).

Bekijk hier de statistieken van Heracles Almelo.