Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Go Ahead Eagles - FC Eindhoven
Foto: Pro Shots fullscreen

Tiental Go Ahead Eagles na rust onderuit tegen FC Eindhoven

Geplaatst 13 apr 2018 - 22:06
Gewijzigd 14 apr 2018 - 16:00

Go Ahead Eagles heeft de vierde nederlaag op rij geleden. In de Adelaarshorst kwam de ploeg van Jan van Staa al snel in ondertal en ging daardoor met 1-3 onderuit tegen FC Eindhoven.

Nadat beide ploegen in de openingsfase een kans kregen, moesten de gastheren al na zeven minuten verder met tien man. Na een harde charge van Werkhoven op Kabangu moest de spits er met rood af. Eindhoven was even later dicht bij de openingstreffer, maar Lieder miste oog-in-oog met Stevens. Tien minuten voor rust kreeg Kabangu de uitgelezen mogelijkheid voor de 0-1, maar hij raakte de paal.

Voorsprong Go Ahead

Ook Go Ahead deed daarna van zich spreken en kwam bijna op voorsprong via Beltrame, die net naast schoot. Vlak voor rust was het wel raak voor de Deventenaren. Na een vlotte aanval tikte aanvoerder Schenk de 1-0 binnen.

Eindhoven keert tij

Direct na rust kwamen de Eindhovenaren op gelijke hoogte. Na slecht uitverdedigen van Go Ahead prikte Van Landschoot de 1-1 binnen. Tien minuten later leek het duel gespeeld in Deventer. Lieder zorgde eerst met een stift voor de 1-2 en even later bracht de spits - met zijn 27ste van het seizoen - de stand op 1-3. Daar bleef het ook bij in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 1-3

1-0 Schenk (42)

1-1 Van Landschoot (47)

1-2 Lieder (53)

1-3 Lieder (56)

Arbiter: Ruperti

Geel: Schenk, Beltrame, Suk

Rood: Werkhoven (Go Ahead/7)

Go Ahead Eagles: Stevens; Hettinga, Ketting, Schenk (Zarbaf/73), Groenbast (Opdam/79); Suk, Beltrame, Dzepar; Nemane (Schets/68), Werkhoven, Langedijk.

FC Eindhoven: Hooyberghs; Horsten, De Wilde, Loof, Van Landschoot; Van den Boomen (De Silva/88), Achenteh, Swinnen; Van de Velde (El Hasnaoui/68), Lieder, Kabangu (Vermeulen/88).

Bekijk hier de statistieken van Go Ahead Eagles.