Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Komt het goed met FC Twente
Foto: RTV Oost fullscreen
De media wordt geladen ...

Wel spanning voor ADO-Twente, de sfeer in Enschedese kroegen blijft goed

Geplaatst 13 apr 2018 - 22:03
Gewijzigd 13 apr 2018 - 22:12

Ze weten dat de spanning er goed op zit, maar cafébazen in Enschede merken nog weinig van een beladen sfeer rondom de cruciale Eredivisie-wedstrijd ADO - FC Twente van zaterdag. "Hier komen nette supporters, ik ben nergens bang voor."

De televisie blijft aan, ook zaterdagavond om half zeven. "Er komen altijd jongens op af, al worden het er wel steeds minder", constateert een kroegbaas. "Het lijkt wel of de meeste mensen het al opgegeven hebben."

Zonde
Hij zou het jammer vinden als het toch mis gaat met FC Twente: "Echt zonde. Het is hier al weken hét gespreksonderwerp. Je merkt dat het voor veel jongens een soort familie is, dat stort dan in. En je moet er ook niet aan denken, wedstrijden tegen Fortuna Sittard of Go Ahead."

Toch verwacht hij niet dat het in de stad zal escaleren, mocht de bijl vallen. "Het zal onrustig zijn, maar uit hand zal het niet lopen. Dat helpt ook niets."

Gevloekt en gescholden
Bij Molly's, traditioneel een voetbalcafé, gaan ook de schermen gewoon aan zaterdag. Zeker nu er geen Twente-supporters welkom zijn in Den Haag verwacht de uitbater een vol huis. Maar ook hij voorziet geen problemen: "Iedereen is gespannen, maar meer dan een beetje gevloekt en gescholden wordt er niet."

Het blijft zeker netjes, wat er ook gebeurt: "Hier komen nette supporters, ik ben nergens bang voor." Dus extra personeel om de boel in het gareel te houden? Zeker niet: "Ik heb een extra iemand lopen om iedereen van een biertje te voorzien. En ze kunnen ook winnen, hè. Dan wordt het een klein feestje hier."


Bekijk het dossier Tussen hoop en vrees: de degradatiestrijd van FC Twente
Meer lezen over: