Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Het moment van de strafschop
Foto: Pro Shots fullscreen

Zwolle-verdediger Ehizibue baalt: "Ik vond het geen terechte penalty"

Geplaatst 14 apr 2018 - 23:23
Gewijzigd 15 apr 2018 - 00:04

PEC Zwolle verspeelde vanavond dure punten in de strijd om de play-offs. Tegen Excelsior werd het 1-1. De gelijkmaker van de Rotterdamse ploeg kwam uit een strafschop na een overtreding van Kingsley Ehizibue.

De verdediger baalde na afloop, want hij vond het geen strafschop: "Garcia kwam in de zestien en Sepp (van den Berg, red.) liep mee, ik liep ook mee. We dwongen hem eigenlijk een beetje naar buiten en struikelde hij eigenlijk over mijn benen. Zo viel ie heel slim en toen gaf de scheids een penalty."

Geen terechte penalty

Hij vervolgt: "Ik vond het geen terechte penalty. Alleen ik gaf de scheids de gelegenheid om te fluiten, dus daarin had ik slimmer moeten zijn. Maar persoonlijk vind ik het geen penalty."

Twee gezichten

Tijdens de wedstrijd zag hij een Zwolle met twee gezichten: "Eerste helft hadden we goed gespeeld. We hadden ze waar wij ze wilden hebben. In de tweede helft stappen we eigenlijk slecht uit de kleedkamer en zo kwam Excelsior eigenlijk in het spel, werden ze iets gevaarlijker. Na de penalty zie je dat ze goed kunnen verdedigen en gaan ze met z'n allen terug."

In eigen hand

In de strijd om de play-offs zakte Zwolle weer een plekje door de zege van Vitesse en zag het Heerenveen en ADO Den Haag dichterbij komen. Ehizibue blijft echter positief: "We hebben het in eigen hand. We zaten in een goede positie. Daarna hebben we een paar wedstrijden verloren. Dus we hebben het nog steeds in eigen hand. We maken de druk eigen groter en daar moeten we mee omgaan. Dan moeten we dinsdag tegen Twente maar de volle buit pakken."