Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
John van
Foto: Pro Shots fullscreen

PEC Zwolle in vrije val na winterstop: "Maar voetballend een prima seizoen"

Geplaatst 16 apr 2018 - 20:45

PEC Zwolle is na FC Twente de slechtste ploeg van 2018. De revelatie van de eerste seizoenshelft pakte na de winterstop nog maar elf punten en verloor alle uitwedstrijden. PEC Zwolle-trainer John van 't Schip vindt zijn ploeg echter niet zo slecht speelt als de resultaten doen vermoeden: "Voetballend hebben we een prima seizoen achter de rug."

"Maar het mooiste is om dat te koppelen aan het hoogst haalbare", voegt hij er direct aan toe. "En dat is voor ons het bereiken van de play-offs."

Vorm
Van 't Schip vindt niet dat PEC Zwolle daarvoor de juiste vorm mist. "Het is niet zo dat we nu in één keer niet meer kunnen voetballen. Dan neem je te veel weg van de manier waarop we als team nog steeds spelen, ondanks dat de resultaten minder zijn."

Pieken en dalen
Concurrenten Vitesse, Heerenveen en ADO Den Haag kwamen dit weekend allemaal wél tot winst. "Maar over het hele seizoen genomen zitten al die ploegen in een identieke situatie. We staan niet voor niks allemaal rond dezelfde positie met hetzelfde aantal punten. Het geeft aan dat je pieken en dalen hebt. En wij zitten in een mindere fase. Maar voetballend spelen we nog steeds goede wedstrijden. Dat heb je zaterdag nog kunnen zien tegen Excelsior. Maar qua resultaten zitten we niet aan de goede kant, dat is het grote verschil met de eerste helft van het seizoen."

Belangrijk examen

"De spelers moeten blijven geloven in wat we doen", benadrukt Van 't Schip, die in Enschede weer kan beschikken over verdediger Dirk Marcellis. "We krijgen nu weer een kans. Geen makkelijke, want FC Twente strijdt voor de laatste kans in een waarschijnlijk volgepakt stadion. Dat wordt voor ons een heel belangrijk examen."

Het duel tussen FC Twente en PEC Zwolle is dinsdagavond vanaf 18.30 uur live te volgen via Radio Oost.

Meer lezen over: