Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Fred Rutten
Foto: Pro Shots fullscreen

Weg naar FC Twente lijkt vrij voor Fred Rutten

Geplaatst 09 mei 2018 - 11:49
Gewijzigd 09 mei 2018 - 21:59

Fred Rutten keert hoogst waarschijnlijk terug bij FC Twente. De voormalig speler en trainer van de club treedt dan toe tot de raad van commissarissen. De Telegraaf meldt woensdag dat zijn huidge werkgever Maccabi Haifa hem daar toestemming voor gaat geven. 

Rutten is in beeld om in de RVC de portefuille technische zaken te krijgen. Volgens De Telegraaf zal de coach enkele keren naar Nederland vliegen om bij FC Twente te vergaderen. In de meeste gevallen zal dat tijdens de interlandperiodes zijn. 

De in Overdinkel woonachtige Rutten speelde zijn hele carrière bij Twente. Daarna ging hij er als trainer aan de slag. In 2001 won hij met de Enschedese club de KNVB Beker.

Na een periode als hoofd opleidingen en assistent bij PSV keerde Rutten in 2006 terug in Enschede, als trainer en technisch directeur. Daar werd hij onder meer trainer van het jaar.

Rutten was daarna ook werkzaam voor Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord en Al-Shabab. In januari tekende hij nog bij Maccabi Haifa, maar hij zou daar een clausule in zijn contract hebben om naar Enschede te mogen vertrekken.