Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Supporter gaat over de boarding
Foto: Pro Shots fullscreen
Supporters betreden het veld
Foto: Pro Shots fullscreen
Spandoek van fanatieke aanhang
Foto: Pro Shots fullscreen
Rookbommen op de grasmat
Foto: Pro Shots fullscreen
Rookbommen op de grasmat
Foto: Pro Shots fullscreen

Interne tweestrijd in De Grolsch Veste na roerig afscheid

Geplaatst 06 mei 2018 - 18:37
Gewijzigd 06 mei 2018 - 19:44

Een surrealistisch en pijnlijk afscheid van FC Twente in de Eredivisie. Het uitzwaaiduel tegen NAC werd vanmiddag tweemaal stilgelegd wegens het wangedrag van een aantal raddraaiers. De club uit Enschede, die deze week nog zoveel sympathie oogstte met de steun en eendracht van supporters en sponsors, kan een fikse straf verwachten van de KNVB.

De Grolsch Veste werd in de tweede helft voor even inktzwart door alle rookbommen die op het veld terecht kwamen.

Fluitconcert

Toen de rook weer optrok, waren er meerdere schadeplekken op het gras te zien. Vervolgens rolde er een striemend fluitconcert van de tribunes af. Een groot deel van de aanhang keurde de actie van een aantal Vak P-lieden af. Ook op social media buitelde men over elkaar heen om het gedrag van de fans te veroordelen.

Tweestrijd

Na afloop was er eveneens een tweestrijd voelbaar. Twee fans, die in blinde woede het veld betraden, werden hardhandig over de boarding gewerkt. Dit leverde een luid gejuich op voor de stewards en trainer Marino Pusic, die hen toesprak. "Ik begrijp de emoties, maar keur het gedrag van die bommen en supporters af. Uiteindelijk hebben we toch nog waardig afscheid van elkaar genomen", besluit de trainer. 

Toekomst

Pusic zal nog twee weken verder trainen met zijn selectie, terwijl op de burelen hard moet worden gewerkt aan de toekomst van de club, de samenstelling van de selectie en het klaarstomen voor minimaal een jaar in de eerste divisie. Aan steun geen gebrek: inmiddels staat de seizoenskaarten-teller op ruim 5000.

Meer lezen over: