Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
Gerard Nijkamp
Foto: Pro Shots fullscreen

Technisch directeur Nijkamp van PEC Zwolle ligt niet wakker van tweet voorzitter

Geplaatst 07 mei 2018 - 13:42
Gewijzigd 07 mei 2018 - 15:44

De voorzitter als betrokken, emotionele supporter van een betaald voetbal organisatie; Jan Smit was er in het verleden goed in bij Heracles Almelo en Adriaan Visser van PEC Zwolle kan dat ook, toonde hij gisteren. Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, maakt zich er niet druk om. "Hij doet dat na elke wedstrijd", zei Nijkamp in De Oosttribune bij RTV Oost.

Nijkamp verwijst naar een tweet van de voorzitter, een paar minuten na de wedstrijd, waarin Visser zich kritisch uitliet over de prestaties van PEC Zwolle en de technische staf van de club.

"Gisteren krijgen wij de eerste grote kans met Menig en dan zie je eigenlijk direct waar het in de tweede seizoenshelft is misgegaan. Te weinig scorend vermogen, killer zijn", analyseert de technisch directeur.

Nuance

Hij loopt daarmee vooruit op de aankondiging van zijn voorzitter. Nijkamp had er wel behoefte aan de tweet van Visser te nuanceren zoals de voorzitter gisteravond ook al deed. "De voorzitter plaatst na elke wedstrijd tweets", aldus Nijkamp voor wie de reactie van de voorzitter niet echt als een verrassing kwam. "Maar natuurlijk pakt de media dit op."

Nijkamp voelde zich wel aangesproken door de woorden van Visser. "Bij de technische staf hoort ook de technisch directeur." Dat het geanalyseerd moet worden, is dus ook volkomen logisch. Dat was ook gebeurd als PEC Zwolle beter had gepresteerd na de winterstop.

Een verklaring voor de slechte tweede seizoenshelft heeft Nijkamp wel. "Het heeft ook te maken met de breedte van de selectie. Tijdens de eerste seizoenshelft hadden we een vaste basisgroep. En in de eerste seizoenshelft speelden we verrassend. In de tweede seizoenshelft was het voorspelbaarder."

Middenmootgedrag

Daarnaast is ook mentaal begeleider Joost Leenders bezig geweest met de selectie. Zijn conclusie volgens Nijkamp: "middenmootgedrag. En dat hebben we niet kunnen ontstijgen."

"En misschien hebben de spelers er wel een beetje te makkelijk over gedacht: we blijven er toch wel in. Maar we moeten onszelf ook niet ziek praten."