Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Saymak werd Overijssels topscorer
Foto: Pro Shots fullscreen
Vermeij maakte er nog twee in de laatste wedstrijd
Foto: Pro Shots fullscreen
Van der Leij staat nu op 17
Foto: Pro Shots fullscreen

Topscorers: Saymak Overijssels topscorer in eredivisie, Van der Leij opnieuw trefzeker

Geplaatst 07 mei 2018 - 15:43

Het seizoen in de eredivisie en Jupiler League zit erop. In de 2e divisie, 3e divisie en hoofdklasse wordt nog tot eind deze maand gevoetbald. Hieronder een overzicht van de topscorers en doelpuntenmakers na afgelopen weekend.

Eredivisie

Mustafa Saymak is Overijssels topscorer van het seizoen 2017-2018 geworden. De middenvelder van PEC Zwolle maakte elf treffers. Vincent Vermeij van Heracles Almelo schoot zich gisteren met twee treffers nog naar de gedeelde tweede plek. Ook Youness Mokhtar van PEC en Reuven Niemeijer van Heracles maakten er acht. Oussama Assaidi werd topscorer van FC Twente met zes doelpunten. Bekijk hier het volledige overzicht.

Vermeij maakte er nog twee in de laatste wedstrijd (foto: Pro Shots)

2e divisie

Rob van der Leij was zaterdag opnieuw trefzeker voor HHC Hardenberg. Hij maakte er twee en staat daardoor op 17. Rick Hemmink is tweede met tien treffers en Sargon Gouriye en Rens van Benthem maakten er negen. Bekijk hier het volledige overzicht.

Van der Leij staat nu op 17 (foto: Pro Shots)

3e divisie

In de 3e divisie maakte Jari Oosterwijk zijn zesde voor Jong FC Twente. Jeroen Visscher maakte er twee voor Quick'20 en zette zijn totaal daarmee op vijf. HSC'21 kwam niet tot scoren, maar heeft met Tom ter Hogt en Bas Postma wel de topscorers in huis. Zij staan op negen. Bekijk hier het volledige overzicht.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse kwam alleen Excelsior'31 in actie. Topscorer Hielke Penterman maakte zijn 13e voor die ploeg. Omar Kavak gaat daar aan de leiding. De aanvaller van Genemuiden staat op 25 treffers. Bekijk hier het volledige overzicht.