Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
John van
Foto: Pro Shots fullscreen

Australiër Michael Valkanis nieuwe assistent John van 't Schip bij PEC Zwolle

Geplaatst 08 mei 2018 - 18:06

Michael Valkanis is de nieuwe assistent van hoofdtrainer John van 't Schip bij PEC Zwolle. De 44-jarige Australiër vervangt Dwight Lodeweges, die zijn loopvaan vervolgt als assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal.

Technisch directeur Gerard Nijkamp liet gisteren in De Oosttribune al weten dat de nieuwe assistent waarschijnlijk uit Australië zou komen. Valkanis is een contract voor één jaar bij PEC Zwolle overeengekomen. Hij werkte bij Melbourne City FC als interim-trainer en assistent-coach. Daarvoor was hij bij Adelaide City directeur van de voetbalacademie, hoofdcoach van het beloftenteam, en assistent- en interim-trainer van de eerste selectie.

Droom is nu werkelijkheid

Michael Valkanis: "Wat voor mij begon als een droom, is nu werkelijkheid geworden. Ik voel me vereerd om bij PEC Zwolle als assistent van John van 't Schip aan de slag te gaan. De Eredivisie is één van de mooiste competities in Europa. Ik zie hier voldoende uitdagingen voor me liggen en kijk er naar uit om met deze mooie club het nieuwe seizoen in te gaan. Samen met John en Gert Peter, de spelers en de blauw-witte achterban gaan we ons best doen om met PEC Zwolle de volgende stappen voorwaarts te zetten."

Juiste persoon
Nijkamp over de nieuwe assistent: "Toen bij ons bekend werd dat Dwight naar de KNVB zou vertrekken, zijn wij gestart met de zoektocht naar een ervaren vervanger, die samen met Gert Peter de Gunst de rol van assistent-trainer op zich zou kunnen nemen. Wij hebben uitgebreid en zorgvuldig bekeken hoe we deze vacante plek zo goed mogelijk zouden kunnen invullen."

"Met Michael Valkanis denken we de juiste persoon gevonden te hebben. Er zijn uitermate goede constructieve gesprekken gevoerd met hem in Zwolle, waarin Michael een zeer goede indruk heeft achtergelaten. Michael heeft in Australië zijn sporen verdiend. Als assistent-trainer heeft hij met zowel Adelaide United als Melbourne City de nodige prijzen gepakt, maar ook zijn expertise op het gebied van ‘high potential’ spelers spreekt ons aan. In het verleden heeft Michael succesvol samengewerkt met Rini Coolen en John van 't Schip. Dit alles heeft ons overtuigd om met hem in zee te gaan."