Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Björn Kuipers tijdens de finale
Foto: Pro Shots fullscreen

Complimenten voor Björn Kuipers na eenzijdige finale Europa League

Geplaatst 16 mei 2018 - 22:58

Björn Kuipers heeft ook de derde Europese finale in zijn loopbaan met succes afgesloten. De scheidsrechter uit Oldenzaal was vanavond de arbiter bij de finale in de Europa League tussen Atlético Madrid en Olympique Marseille. Atlético won met 3-0 in een eenzijdige eindstrijd zonder veelbesproken beslissingen van Kuipers.

De internationale scheidsrechter, die deze zomer ook op het WK actief zal zijn, dwong respect af bij de spelers en kreeg op Twitter van de Nederlandse voetbalvolgers bovenal complimenten. De Franse fans waren wat minder positief na de nederlaag.

Onverwachts

Voorafgaand aan het duel was Kuipers in zijn nopjes met de aanstelling van de finale, die werd gespeeld in Lyon. "Vaak zijn de onverwachtse aanstellingen de leukste. Dit is er zo één. Ik ben ontzettend trots", zei hij tegen RTV Oost.

Eerdere finales
Kuipers floot in 2013 ook al eens de finale van de Europa League, tussen Chelsea en Benfica. De Engelsen wonnen in Amsterdam met 2-1. Een jaar later mocht Kuipers de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid leiden. Die wedstrijd eindigde in een 4-1 zege voor Real.

Meer lezen over: