Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Hij floot eerder dit jaar al wel de EL-finale
Foto: Pro Shots fullscreen

Björn Kuipers topkandidaat bij wedkantoren voor finale WK: "Dat zou een droom zijn"

Geplaatst 30 mei 2018 - 17:15
Gewijzigd 30 mei 2018 - 20:50

Hij is onze nationale trots op het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Björn Kuipers uit Oldenzaal hoopt op 15 juli de finale te fluiten in Moskou. Zondag begint de route naar de eindstrijd en vandaag stond hij voor het laatst de pers te woord.

Hij is volgens de kenners en bookmakers één van de droomkandidaten. Bij de wedkantoren krijg je na Serviër Milorad Mazic het minst voor de Twentse arbiter. "Dat betekent toch dat ze veel vertrouwen in me hebben? Dat klinkt mooi. Het zou een droom voor me zijn."


Finales
Kuipers floot eerder deze maand nog de finale in de Europa League. Het betekende zijn derde internationale finale. Op een WK of EK haalde de 45-jarige scheidsrechter nooit de eindstrijd. Maar dat kwam vier jaar geleden onder meer door de goede prestaties van Oranje.


Oranje
De nationale voetbalploeg zit Kuipers in Rusland niet in de weg. "En toch vind ik het heel jammer dat het Nederlands elftal er niet bij is", vervolgt Kuipers. "Het WK leeft nog totaal niet. Je ziet nergens oranje vlaggetjes. Zelfs niet in de supermarkt", grapt de eigenaar van een Jumbo-onderneming in Oldenzaal.  

Meer lezen over: