Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Wout Brama
Foto: Pro Shots fullscreen
De media wordt geladen ...

Wout Brama keert terug bij FC Twente: "Een heel bijzonder gevoel"

Geplaatst 31 mei 2018 - 17:21
Gewijzigd 31 mei 2018 - 19:00

Wout Brama keert definitief terug bij FC Twente. De 31-jarige middenvelder tekent vrijdag een contract bij de Enschedese club en de intentie is dat hij na zijn voetballoopbaan een andere functie bij FC Twente krijgt.

"Een heel bijzonder gevoel om hier weer écht terug te zijn. Dat ik terug ga naar mijn club, daar word ik heel erg blij van", reageert Wout Brama.

Steeds enthousiaster

"Drie weken geleden heb ik een eerste gesprek gehad en daarna is het steeds meer gaan leven. Ik zag mijzelf weer in De Grolsch Veste spelen. Toen ik naar Australië ging heb ik gezegd dat ik hier graag terug wil keren, maar het moest voor mij wel allemaal kloppen. Ik had het fantastisch naar mijn zijn in Australië. FC Twente kwam nu langs en toen het steeds dichterbij kwam raakte ik er steeds enthousiaster over, nu is het zover."

In de toekomst krijgt Brama dus een andere functie binnen FC Twente, maar daar is hij voorlopig nog niet echt mee bezig: "Ik zal de komende tijd ook in de organisatie meekijken, maar de hoofdfocus is voetbal. Zo lang ik nog fit ben, ik er blij van word en FC Twente ook, wil ik blijven spelen. Ik voel me topfit en hoop nog jaren te kunnen voetballen."

Club weer omhoog zien te krijgen

Waar Brama de gouden jaren van de club meemaakte staat FC Twente nu voor een wederopbouw in de eerste divisie: "We moeten de club weer omhoog zien te krijgen. Als je ziet hoe de club leeft is dat fantastisch. Tegen alle wetten in zijn er al 15.000 seizoenkaarten verkocht, dat is ongekend en geeft aan hoe groot deze club is. We weten dat er heel veel moet gebeuren om daar te komen waar we willen zijn. FC Twente heeft veel voor mij betekend in mijn carrière en ik wil ze helpen daar weer te komen waar de club hoort. Dat zal niet 1-2-3 gaan en dat moet iedereen beseffen, maar we gaan er wel keihard voor knokken."

Brama komt transfervrij over van het Australische Central Coast Mariners, waar hij nog een doorlopend contract had. De drievoudig international speelde al negen seizoenen in het eerste elftal van FC Twente. Met de club werd hij in 2010 landskampioen. Via PEC Zwolle en FC Utrecht belandde Brama vorig jaar in Australië.

Eerste aanwinst

Brama is pas de eerste speler die FC Twente aantrekt sinds de club degradeerde naar de eerste divisie.