Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Wout Brama
Foto: RTV Oost fullscreen

Brama terug in De Grolsch Veste: "18.000 seizoenskaarten, dat is tegen elke regel in"

Geplaatst 01 jun 2018 - 14:11

Wout Brama tekende vanmiddag zijn nieuwe contract bij FC Twente. De 31-jarige middenvelder keert terug uit Australië om de club weer te helpen naar de eredivisie. 

Brama heeft een weloverwogen keuze gemaakt om terug te keren in Enschede: "Ze wisten dat ik het heel erg naar mijn zin had in Australië, dus ik had wel wat op te geven. Daar ben ik ook niet alleen in, min vriendin heeft daar ook nog een stem in. We hebben er ook pittig over gediscussieerd, ook met familie en vrienden."

"Je geeft wel een hele relaxte levensstijl op en ik had het daar prima naar m'n zin. Maar goed, op een gegeven moment dan begint er wat te groeien in je en dat is een gevoel voor FC Twente wat niemand mij kan afpakken. Dat werd heel sterk en de gesprekken waren goed met FC Twente, dus toen werd de beslissing wel wat makkelijker gemaakt."

Iedereen nodig

Twente degradeerde dus naar de eerste divisie, maar Brama wil vooral positief naar de toekomst kijken: "Het is voor Twente natuurlijk een mooi moment om mij terug te vragen, maar het is voor mezelf ook een goed moment. Tuurlijk wil ik liever niet in de Jupiler League spelen, maar het is de realiteit. Twente is terecht gedegradeerd en die wonden moet je likken. Dat is op een gegeven moment wel goed gedaan denk ik en nu moeten we weer vooruit kijken naar iets positiefs."

"Daar wil ik m'n steentje aan bijdragen en ik hoop dat dat ook lukt. Maar dat kan ik niet alleen. Daar hebben we iedereen bij nodig, supporters, medewerkers, iedereen. Ook de spelers natuurlijk, die hebben allemaal een hele negatieve periode gehad de laatste tijd en dat moeten we omdraaien. Dat zal niet vanzelf gaan, het zal een lang en moeilijk seizoen worden, maar ik denk wel dat er iets heel moois kan groeien."

Tegen elke regel in

De saamhorigheid in de regio en de steun aan de club, zijn redenen voor de middenvelder om terug te keren: "Er zijn al bijna 18.000 seizoenskaarten verkocht, dat is eigenlijk tegen elke regel in dat dat gebeurt bij een club die degradeert. Dat tekent denk ik de grootte van deze club en de binding die iedereen met deze club heeft. Dat vind ik prachtig om te zien. Ik heb het natuurlijk ook op de voet gevolgd de laatste weken en dat maakt de beslissing ook weer een stukje mooier."

Grijze haren

Bij Brama zijn inmiddels wel wat grijze haren ontdekt. "Misschien dat dat door het zoute water komt van de zee in Australië", zegt hij met een knipoog. "Tuurlijk word ik een jaartje ouder, maar ik voel me hartstikke fit. 31 is nog niet een leeftijd waarop je echt kan afbouwen."