Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Jeroen Veldmate
Foto: Henny Meyerink fullscreen
De media wordt geladen ...

John Stegeman haalt met Jeroen Veldmate opnieuw oude bekende naar GA Eagles

Geplaatst 02 jun 2018 - 13:32
Gewijzigd 02 jun 2018 - 17:53

Go Ahead Eagles gaat zich opnieuw defensief versterken. Jeroen Veldmate gaat voor twee jaar tekenen bij de Deventer ploeg. Hij werkte eerder met trainer John Stegeman samen bij Heracles Almelo. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden in Deventer.

Veldmate komt over van FC Emmen. Opvallend genoeg promoveerde hij met ploeg naar de eredivisie, maar maakte hij de keuze om de eerste divisie te blijven spelen: "Een moeilijke keuze, die ik echt op gevoel heb gemaakt. Ik werd superenthousiast van het verhaal van Go Ahead Eagles, maar als er na de promotie met Emmen 15.000 mensen voor je neus staan tijdens de huldiging doet dat ook wel wat met je."

Verhaal en de club

Hij legt uit waarom hij toch voor Go Ahead koos: "De combinatie van het verhaal en de club. Het verhaal van de mannen die zijn ingestapt om Go Ahead Eagles weer terug te krijgen waar ze hoort. En de club die beschikt over een prachtig stadion en een grote en fanatieke aanhang."

Heracles Almelo

Veldmate speelde van 2012 tot 2015 bij Heracles Almelo en werkte daar, net als andere aanwinst Gino Bosz, al samen met trainer Stegeman. Daarna vertrok hij naar het Deense Viborg FF, om afgelopen seizoen in Nederland terug te keren bij FC Emmen. Eerder speelde hij voor FC Groningen, Helmond Sport en Sparta Rotterdam. Vader Henk speelde in de jaren '70 en '80 voor Go Ahead.

Zesde aanwinst

Hij is alweer de zesde aanwinst voor Go Ahead. Eerder versterkte de ploeg zich, naast Veldmate en Bosz, voor komend seizoen met Richard van der Venne, Maarten Pouwels, Julian Lelieveld en Julius Bliek.