Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Roland Baas
Foto: Jeffrey Hurenkamp fullscreen

Roland Baas nieuwe linksback van Go Ahead Eagles

Geplaatst 05 jun 2018 - 14:37
Gewijzigd 05 jun 2018 - 23:36

Roland Baas is de nieuwe linksback van Go Ahead Eagles. De verdediger komt over van Heracles Almelo en tekent voor een jaar. Hij moest daar vertrekken en volgt nu coach John Stegeman naar Deventer.

Baas speelde slechts een jaar in Almelo. Hij kwam tot 14 duels en scoorde daarin niet. De verdediger begon als wisselspeler aan het seizoen, maar wist zich uiteindelijk in de basis te spelen. De nieuwe trainer Frank Wormuth gaf echter aan geen beroep op hem te willen doen komend seizoen.

Vertrouwen

Baas is blij met de hereniging met Stegeman: "Hij gaf mij veel vertrouwen. Ook in de gesprekken die ik met hem en de clubleiding voerde over een transfer naar Go Ahead Eagles kwam dat vertrouwen terug. Voor mij is dat belangrijk om te kunnen doen waar ik goed in ben."

Voorop in de strijd

Technisch manager Paul Bosvelt over de nieuwe aanwinst: "Hij gaat altijd voorop in de strijd, heeft een goede mentaliteit. Verder is hij jong en talentvol en kan hij door veel speelminuten te maken verder groeien als speler. Kortom: een welkome versterking voor het team op de linksbackpositie."

Achtste nieuweling

Baas is de derde speler die eerder samenwerkte met Stegeman en bij Go Ahead tekent. Jeroen Veldmate en Gino Bosz zijn de andere twee. Verder haalde de Deventer ploeg Hobie Verhulst, Richard van der Venne, Maarten Pouwels, Julian Lelieveld en Julius Bliek al voor komend seizoen.