Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Kenneth Paal bij de huldiging van landskampioen PSV
Foto: Pro Shots fullscreen

PEC Zwolle rondt komst Paal af: "In het nieuwe seizoen wil ik gaan vlammen"

Geplaatst 07 jun 2018 - 10:42
Gewijzigd 07 jun 2018 - 10:42

De komst van Kenneth Paal naar PEC Zwolle was al een tijdje bekend, maar de overgang is vandaag officieel afgerond. De PSV-verdediger, die voor een jaar wordt gehuurd, reageert nu voor het eerst op de overstap naar Zwolle.

"Ik heb aan de Eredivisie mogen ruiken bij PSV en ben blij dat ik me in Zwolle verder mag ontwikkelen. Op mijn leeftijd is het goed dat ik wekelijks minuten maak op een hoog niveau. Ik ga dan ook mijn stinkende best doen om dit bij PEC Zwolle te bewerkstelligen", aldus Paal.

Vlammen

"De zomerstop is pas net begonnen, maar ik kijk er nu al naar uit om mijn teamgenoten, de supporters en iedereen binnen de club te begroeten. In het nieuwe seizoen wil ik gaan vlammen."

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle ziet in Paal een directe versterking: "Van origine is deze speler een middenvelder die is omgeturnd tot linksback. Bij Jong PSV heeft Kenneth die rol zich eigen gemaakt en uitermate goed vervuld. Afgelopen seizoen bonsde hij dan ook al op de deur van het eerste, met een zestal optredens als resultaat."

Optie tot koop

"Bij PEC Zwolle krijgt Kenneth de kans om op het hoogste niveau meer speelminuten te maken en te laten zien wat hij nog meer in zijn mars heeft. Bovendien hebben wij in het contract opgenomen dat bij goed functioneren er een optie tot koop kan worden gelicht", aldus Nijkamp.