Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Zege Oranjevrouwen
Foto: Pro Shots fullscreen

Rechtsback Renate Jansen boekt met Oranje ruime kwalificatiezege

Geplaatst 08 jun 2018 - 22:38

De Nederlandse voetbalsters hebben vrijdag een volgende stap gezet naar deelname aan het wereldkampioenschap van volgend jaar in Frankrijk. Het team van bondscoach Sarina Wiegman was met 0-5 te sterk voor Noord-Ierland.

Nederland had in april de thuiswedstrijd in Eindhoven al met 7-0 gewonnen. Bij de Oranjeleeuwinnen stond FC Twente-aanvaller Renate Jansen in de basis. Niet voorin, maar als rechtsback. Verder was er centraal achterin een plek ingeruimd voor Anouk Dekker uit Wierden. 

In het kleine stadion in Portadown, niet ver van Belfast, maakte Oranje het verschil na rust. Halverwege was het 0-1 door een doelpunt van Lineth Beerensteyn. De spits werd op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld door Sherida Spitse. Met links haalde de vervangster van de niet fitte en afwezige Vivianne Miedema doeltreffend uit.

In de tweede helft kon Noord-Ierland steeds minder goed weerstand bieden. Op aangeven van Shanice van de Sanden maakte Daniëlle van de Donk van dichtbij 0-2. Van de Sanden zelf zorgde voor de 0-3 en het vierde doelpunt kwam op naam van Spitse, die een strafschop benutte. Jacky Groenen nam kort voor tijd de 0-5 voor haar rekening. Bij Oranje vielen de Oldenzaalse Jill Roord en Goorse Ellen Jansen na rust in.