Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Erik Velderman
Foto: ANP/Vincent Jannink fullscreen
De media wordt geladen ...

Directeur FC Twente opgelucht en trots: "Ongekende bundeling van krachten in onze regio"

Geplaatst 18 jul 2018 - 07:00
Gewijzigd 18 jul 2018 - 10:54

"Ongekende bundeling van krachten in onze regio." Met die woorden reageert directeur Erik Velderman op het nieuws dat zijn club FC Twente is gered.

Nadat 19.000 seizoenkaarthouders en 2.500 sponsoren al hun steun aan de club toonden, heeft een groep Twentse investeerders en de gemeente Enschede zich achter een reddingsplan geschaard.

Werk aan de winkel
Erik Velderman is opgelucht en trots: "Daar mag eenieder trots op zijn. Er is nog veel werk aan de winkel, maar met deze steun kunnen de technische mensen met volle kracht vooruit. Alles moet erop gericht zijn dat we met FC Twente zo snel mogelijk terugkeren in de eredivisie." 

Dalende inkomsten

Velderman vervolgt: "De degradatie en de belastingclaim hebben grote financiële consequenties gehad voor onze club. Door fors dalende inkomsten, onder andere het mislopen van TV-gelden, was een aanpassing van ons personeel onvermijdelijk. Dit was echter nog niet voldoende om alle problemen het hoofd te bieden. Om naar een oplossing te zoeken hebben daarom de afgelopen periode talloze gesprekken plaatsgevonden met alle financiers/crediteuren over de financiële toekomst van de club."