Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Directeur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost
Foto: RTV Oost fullscreen

Weblog: Vertrouwen in vernieuwing

Geplaatst 12 okt 2017 - 17:27

"De uitdagingen voor de journalistiek en mediabedrijven zijn enorm, op landelijk, regionaal en lokaal niveau." Een citaat uit het regeerakkoord. Laat nou het vorige kabinet Rutte er voor hebben gezorgd dat we ons budget met zo’n 20% hebben zien teruglopen. Over uitdagingen gesproken!

Maar het nieuwe kabinet Rutte heeft het niet zozeer over geld, als wel over de noodzaak te innoveren, in te spelen op de razendsnelle veranderingen in de media.

Saneren en tegelijk innoveren dus. Ook deze uitdaging gaan we niet uit de weg. Sterker nog, het is een pad waar we al jaren op zitten. Met nieuwe concepten, nieuwe kanalen, nieuwe werkwijzen, het begeleiden van nieuw talent. Het heeft RTV Oost gemaakt tot wat het is: de meest geraadpleegde nieuwsbron van Overijssel!

De afgelopen maanden hebben we onze organisatie nog eens onder de loep genomen en gezocht naar verbetering. De keuzes die we hierbij maken zijn nodig om u, als klant, op maat te kunnen blijven bedienen. We merken ook bij onze trouwe achterban dat zij steeds meer nieuws en informatie uit hun eigen regio via (mobiel) internet tot zich neemt. Dat gaat ten koste van de nieuwsfunctie van kranten, radio en televisie.

Om hier op in te kunnen spelen zet RTV Oost de komende jaren nog meer in op onze online kanalen. We versterken onze nieuwsredactie en hebben financiële middelen vrijgemaakt om de berichtgeving via website, app en socialmediakanalen te versterken. Met het oog op de veranderende mediaconsumptie wordt onze dagelijkse nieuwsuitzending Overijssel Vandaag op TV korter, zodat er ruimte ontstaat voor meer online-berichtgeving en de realisatie van nieuwe, innovatieve concepten.

Vertrouwde tv-programma’s als Onder de Loep, OverUITdekunst en Sport op Zondag blijven gewoon bestaan. Op radiogebied zullen we nog meer dan we al laten zien dat we er zijn, bijvoorbeeld bij de verslaggeving van betaald voetbal. En natuurlijk blijft u ons (live) zien bij tientallen evenementen in onze gevarieerde provincie.


Per saldo gaan we dus niet minder doen maar kunnen we ons aanbod op de diverse kanalen vernieuwen en scherpere inhoudelijke keuzes maken. Keuzes die de kwaliteit van onze programma’s en kanalen ten goede komen. En dat sluit dan weer mooi aan bij constatering van het nieuwe kabinet dat Nederland gebaat is bij "een stevige publieke omroep."